Къде е македонският вътрешен министър, когато има пребит негов гражданин. Срамува ли

...
Къде е македонският вътрешен министър, когато има пребит негов гражданин. Срамува ли
Коментари Харесай

Политик от Скопие скастри Османи, неудобен въпрос

„ Къде е македонският вътрешен министър, когато има пребит негов жител. Срамува ли се от нещо, крие ли нещо, или може би оправдава това държание. Започваме да си задаваме основни въпроси дали това държание на Османи не е спешен пиар “, сподели в ефира на bTV Петър Колев, водач на „ Граждански либерален съюз “ в РСМ. 

„ Тези послания откровени ли и в случай че са, с тях би трябвало да се заемат основният прокурор и вътрешният министър. Кога ще забележим първият наказан в Северна Македония и вкаран в пандиза, тъй като е направил експанзия против нещо българско “, попита още Колев. 
-->
Изказванията му са във връзка побоя над българина Християн Пендиков в Охрид. 

„ Вместо експанзия, предлагаме решение – разговор с македонските институции, който повече от две години интензивно се заобикаля. Предлагаме разговор с европейските институции. Някой в Скопие не схваща, че Северна Македония към момента не е почнала договаряния в Европейски Съюз. Тя не е отворила нито една глава от преговорния развой. В момента Северна Македония сама си поставя несъгласие “, сподели още Петър Колев. 

Той разяснява и законовите промени, съгласно които културните клубове в РСМ не могат да имат „ противоречиви имена “.

„ Нито една от българските организации в Северна Македония няма никакво желание да трансформира името си, да се поддава на този шантаж и напън и на тази невиждана експанзия. Това е единствената страната в Европа, където се приема закон с противоположна мощ за възбрана на неправителствени организации. Това го има единствено в съветската федерация и в РСМ “, сподели Колев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР